Flyer om DFC tijdens schoolvoetbal aan te bevelen als ‘méér dan een club’

8 maart 2007 663x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Flyer om DFC tijdens schoolvoetbal aan te bevelen als ‘méér dan een club’

Op de woensdagen 4 en 11 april wordt bij DFC een deel van het traditionele Dordtse Schoolvoetbaltoernooi gehouden. Het organisatiecomité heeft gistermiddag verder vergaderd over de aanpak. Besloten is onder meer dat tijdens het evenement flyers worden uitgereikt waarin DFC wordt aangeprezen als een warme club met een grote traditie die al heel lang bekend staat om zijn goede jeugdopleiding. Het jeugdbestuur hoopt hiermee de aanwas van jonge leden verder aan te wakkeren.


Jaarlijks doen zo’n 2500 jongens en meisjes mee aan dit evenement, aldus de Dienst Sport en Recreatie van de gemeente Dordrecht. Bij DFC zijn die dagen enkele tientallen teams (6-7 jaar en de categorie 8-9 jaar) van Dordtse basisscholen actief.  Ze spelen in zes poules een halve competitie. Elk team bestaat uit zeven spelers. De wedstrijden duren elk een kwartier en worden gespeeld op halve velden.


De poulewinnaars plaatsen zich voor de finales. Ze ontvangen tevens een kampioensbeker. Elk deelnemend team krijgt in elk geval een herinneringsvaantje voor school. Bedoeling is dat een aansprekende speler van FC Dordrecht de prijzen uitreikt.


De Vereniging Oud-DFC tekent voor de organisatie van het toernooi-deel dat op het DFC-complex wordt gehouden. Het organisatiecomité staat onder leiding van Reinier Jaquet.  De schoolteams zullen over alle acht kleedkamers van DFC kunnen beschikken, eventueel wordt uitgeweken naar de kleedaccommodaties van RCD en FC Dordrecht. De kantine gaat op beide toernooidagen al om twaalf uur ’s middags open. De eerste wedstrijden beginnen om half twee.


De finales van het Dordtse Schoolvoetbal worden op 25 april gespeeld op het complex van SC Reeland.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com