DFC – Streefkerk (1): Laurens Gerlich ontevreden – ploeg laat kansen liggen

17 maart 2007 2185x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – Streefkerk (1): Laurens Gerlich ontevreden – ploeg laat kansen liggen

DFC-trainer Laurens Gerlich was na afloop begrijpelijk ontevreden over de prestaties van zijn ploeg in het thuisduel tegen Streefkerk. Reden: na rust liet DFC tal van excellente scoringsmogelijkheden onbenut. Daardoor bleef de ploeg steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor het een stapje terug moest doen in de strijd om de derde periodetitel.


DFC miste in de basis routinier Jeroen Kleinhuis, de net terug was van vakantie, en de ervaren spits Marco Franken (trieste omstandigheden). Daar stond de rentree van Sadik Karasahin na dik twee maanden blessureleed (voet) tegenover. Hij speelde verdienstelijk maar moest zich een kwartier voor tijd laten vervangen door Jeroen Kleinhuis.


Voor rust was sprake van een saai duel zonder noemenswaardige kansen aan beide zijden. Toch kwam Streefkerk na 25 minuten via Pieter Lagendijk op voorsprong na enkele inschattingsfouten in DFC’s achterste linie. Na de hervatting speelde DFC met bezieling. Goede en snelle aanvallen leidden tot tal van gevaarlijke situaties voor het doel van de uitstekende Streefkerk-doelman Wilfred Slagter. Na acht minuten kwam DFC verdiend langszij. James Beije werd weer eens onderuit geschoffeld binnen de zestien waarna captain Merijn van Groesen vanaf elf meter onberispelijk raak schoot (1-1).


DFC bleef aandringen en creëerde zich tal van fraaie mogelijkheden. Ze werden verprutst of ontmanteld door de prima keepende Slagter. Zelfs in de door de uitstekende scheidsrechter F. van de Waart terecht toegekende tien minuten blessuretijd kreeg DFC mogelijkheden om het puntentotaal met drie op te voeren, maar het vizier was en bleef helaas onscherp.


Basis DFC:  Danny Peters; Tayfun Sarier, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel; Merijn van Groesen, Robin Ramesar, Stephan van Beusekom; Dennis Raaymakers, Sadik Karasahin, James Beije. Wissels:  Michael Peters, Jeroen Kleinhuis, Emrah Kaya.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com