DFC A1 (3): Trainer Frank Zwakhals: ‘Wel een apart debuut hè!’

24 maart 2007 2830x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC A1 (3): Trainer Frank Zwakhals: ‘Wel een apart debuut hè!’

Frank Zwakhals (21) nam begin deze week plotseling het stokje over van Hans Raaymakers als trainer van DFC A1. Met zijn move hoopte Hans in elk geval op een schokeffect. Dat kwam er ook maar wel via een uniek scenario.


Tot zo’n kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd, keek DFC enigszins moedeloos tegen een 0-2 achterstand aan.


De kansen waren er, het spel was goed maar die goals hè, beaamde Frank na afloop. Frank bekijkt tevreden met verse thee in de hand in de kantine het uitslagen- en standenbord. Nuchter maar toch met twinkelende oogjes vertelt hij: ,,Wel een heel apart debuut hè! Voor rust speel je goed, maar maak je ze niet. En dan ineens in de slotfase  gaat het lopen”. Met nota bene vier goals van Marvin Hooplot, de lange spits met de uitschuifbare benen die ook een talent in de zaal is en behoort tot de futsal-selectie van het KNVB district Zuid I.


Maar voorlopig staat de 4-2 alleen op het bord en nog niet in de officiële boekhouding van de KNVB. Over een paar weken weten Frank en zijn spelers hoe de tuchtcommissie oordeelt over het rapport van de scheidsrechter.


Drie minuten voor tijd toen DFC na een overtreding een vrije trap mocht nemen net buiten de zestien van Dubbeldam, hield hij het voor gezien. (zie elders op deze site). Wordt dus nog vervolgd. In elk geval is de bijna-zege een enorme opsteker voor DFC A1 dat volgende week in Tilburg op bezoek gaat bij degradatierivaal NOAD.


Frank Zwakhals, die Sport en Beweging studeert aan het Albeda College in Rotterdam, was vorig seizoen laatste man in het eerste zondagteam van DFC. Hij komt thans uit voor het Ambachtse IFC. Frank heeft vanaf de C-jeugd bij DFC gespeeld. Hij begon ooit als pupilletje bij SC Stadspolders, verhuisde al snel naar FC Dordrecht maar moest wegens blessuregevoeligheid daar afhaken. Hij koos toen voor DFC.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com