DFC A1 (1): Nog drie minuten verwijderd van belangrijke zege…

24 maart 2007 1318x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC A1 (1): Nog drie minuten verwijderd van belangrijke zege…

DFC A1 beleefde een voetbalmiddag die nog lang in menig geheugen zal blijven hangen en hoogstwaarschijnlijk ook nog een verlengstuk krijgt. De scheidsrechter staakte het duel tegen Dubbeldam A1 drie minuten voor tijd toen DFC verdiend met 4-2 leidde.


Alle DFC-goals werden gemaakt door Marvin Hooplot in een tijdsbestek van nog geen tien minuten. Drie minuten voor tijd toen DFC na een overtreding een vrije trap mocht nemen net buiten de zestien van Dubbeldam, hield de arbiter het voor gezien. Zo’n twintig officiële minuten eerder had hij de wedstrijd als voor tien minuten onderbroken. Nadat hij een Dubbeldam-speler een gele kaart had gegeven, werd de arbiter door dezelfde speler naar eigen zeggen ernstig beledigd. Daarop trok hij de rode kaart, waarna de Dubbeldam-speler door het lint ging.


Wijselijk kondigde de scheidsrechter toen een afkoelingsperiode van tien minuten af. Na overleg met de aanvoerders hervatte hij de strijd: Dubbeldam met tien man en zonder trainer want die werd door de leidsman verplicht achter de afrastering plaats te nemen. Dubbeldam leidde bij de spelhervatting met  0-2, maar was kennelijk van slag.


Waar tot dan toe alles bij DFC min of meer mislukte, liep alles nu ineens gesmeerd en was het Marvin Hooplot die met een ongekende productie een 4-2 stand op het scorebord toverde. De tuchtcommissie van de KNVB zal nu op basis van de rapportage van de scheidsrechter moeten bepalen of dit ook de eindstand wordt.


Uitslagen hoofdklasse A-junioren:  DFC – Dubbeldam 4-2 (gestaakt in de 87ste minuut), Baronie – Oranje Wit 3-3, Longa – NOAD 1-1, Papendrecht – ’t  Zand 2-2, TSC – Dongen 1-2.


Stand: Dongen 18-45, DESK 18-42, TSC 16-39, ’t  Zand 19-31, RKDVC 17-29, Oranje Wit 19-24, Papendrecht 18-23, Baronie 17-22, Dubbeldam 17-15, NOAD 18-15, DFC 17-11, Longa 18-2.


De gestaakte wedstrijd DFC – Dubbeldam is in deze stand verwerkt.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com