DFC – SC Gorkum (1): DFC na zege virtueel medekoploper in de derde periode

10 maart 2007 2068x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – SC Gorkum (1): DFC na zege virtueel medekoploper in de derde periode

Voor het eerst na vijf maanden behaalde DFC vanmiddag weer eens een thuisoverwinning. SC Gorkum moest er met een magere 1-0 aan geloven na een wedstrijd waarin DFC volop kansen kreeg om de uitslag meer in overeenstemming te brengen met de veldverhouding. De laatste keer dat DFC thuis voor de competitie won, was eind september tegen Reeland. Vreemd genoeg heeft DFC dit seizoen de meeste punten behaald in uitwedstrijden.


Door de zege klom DFC in de algemene rangschikking naar de zevende plaats. In de stand om de derde periode deelt de ploeg de derde plaats met Arkel. Stedoco en Asperen staan gedeeld eerste maar deze ploegen wonnen al een periode en doen dus buiten mededinging mee. De derde periode telt zeven wedstrijden.


DFC miste tegen Gorkum Jeroen Kleinhuis (vakantie), Marcel van Nes (blessure) en Erik Bouwens (blessure). Trainer Laurens Gerlich moest zodoende diverse verschuivingen aanbrengen in zijn team. Merijn van Groesen kreeg de rol van laatste man toebedeeld, inclusief de aanvoerdersband. Van begin af aan creëerde DFC zich tal van kansen maar in de afwerking ontbrak de scherpte. Pas zeven minuten voor rust wist de ploeg toe te slaan.  Een mooie combinatie van Marco Franken met Dennis Raaymakers bracht James Beije in scoringspositie (1-0). Op slag van rust verzuimde DFC de voorsprong te vergroten. Marco Franken miste vanaf elf meter nadat James Beije binnen de zestien ten val was gebracht.


Na rust het zelfde laken een pak, constateerde ook trainer Gerlich die toch weer enkele malen zijn hart moest vasthouden omdat de kansen onbenut bleven en Gorkum af en toe snel wist uit te breken. Positief is echter dat de ploeg zich wel de nodige kansen wist te creëren. Door vaak te lang te wachten met afronden, bleef het bij 1-0 met daarbij de kanttekening dat de keeper van Gorkum vooral na rust nog enkele prima reddingen verrichtte.


Basisopstelling DFC: Danny Peters,  Tayfun Sarier, Merijn van Groesen, Mark Jongeneel, Emrah Kaya; Robin Ramesar, Marco van Woerkom, Stephan van Beusekom; Dennis Raaymakers, Marco Franken, James Beije. Wissels: Michael Peters, Maarten Janssen, Steve Rokette, Willem Opmeer.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com