Agio-bezoek (3): Uitstapje afgerond met diner aan de voet van Willem II

28 maart 2007 682x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Agio-bezoek (3): Uitstapje afgerond met diner aan de voet van Willem II

De 45 DFC’ers sloten de indrukwekkende excursie af met een diner in hotel Mercure in het hartje van Tilburg. Dat ligt op de Heuvelring, een markant plein dat wordt gedomineerd door een menshoog standbeeld van koning Willem II (1840 – 1849). Deze Nederlandse vorst, die  een jaar na de offciciële afscheiding van België de troon in Den Haag besteeg,  verbleef voor zijn koningsschap vrijwel permanent in  ‘zijn geliefde Tilburg’. Voetbalclub Willem II is naar hem vernoemd.


Tilburg was door het organiserende gezelschap uitgekozen als ‘bunkerplaats’ aangezien het op de route ligt van Steensel naar Dordrecht. En Mercure was uitverkoren vanwege de binding met DFC’s carnavalsorkest Bar Gebeure. Het hotel is volgens Bar Gebeure-muzikanten Jan Breet en Geug Leendertse uitvalsbasis als het carnavalsgezelschap optreedt in Tilburg en omgeving. ,,Zo hebben we goede contacten opgebouwd met het management”, aldus Jan Breet. Het diner bestond uit een warm buffet met stamppotten, salades en rijstgerechten. Bij binnenkomst kreeg iedereen een glaasje Schrobbelaar, een stevig typisch Tilburgse kruidendrankje. Voor velen smaakte dat al snel naar meer…

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com