Agio-bezoek (2): Soos-gangers DFC steken ook even de Belgische grens over

28 maart 2007 713x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Agio-bezoek (2): Soos-gangers DFC steken ook even de Belgische grens over

’s Middags stak de EGAO-bus, weer bestuurd door ‘DFC-chauffeur’ Piet van Hoornaar, de grens met België over voor een bezoek aan de Agio-vestigingen in Westerloo en Geel. Deze Vlaamse steden liggen zo’n 40 km van Steensel.


In de fabriek in Westerlo vindt het tabaksproces plaats; bladen tabak uit voornamelijk de landen rond de evenaar worden er machinaal omgevormd tot ‘romp-sigaren’ van allerlei omvang en tabakssamenstelling. In Geel worden ze vervolgens in een heus blad gestoken. Voor dit zo kenmerkende omhulsel worden speciale tabaksbladeren geselecteerd, die voornamelijk uit Java en Sumatra komen.


Het dagje Agio werd afgesloten met een borreluur in Steensel. Daar sprak Kees de Ridder als voorzitter van de sociëteit Good-old DFC zijn waardering uit over de geweldige ontvangst en rondleidingen. De vier mensen van het verkoopteam Agio Nederland, die het gezelschap in kleine groepjes door de fabrieken hadden rondgeleid, kregen ieder een heuse DFC-stropdas.


De excursie was overigens mede geregeld door Nico de Visser, bekend DFC- en sooslid en eigenaar van onder meer de Primera-shop in de Dordtse wijk Crabbehof.  Op de vooravond werd het uitstapje voortgezet met een diner in Hotel Mercure in het hartje van Tilburg.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com