Agio-bezoek (1): DFC-gezelschap geniet van sigaren en Brabantse maaltijd

28 maart 2007 831x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Agio-bezoek (1): DFC-gezelschap geniet van sigaren en Brabantse maaltijd

Exact 45 leden en sympathisanten van de sociëteit Good-old DFC brachten gisteren een bezoek aan de bekende sigarenfabriek  Royal Agio Cigars. Na een uitstekende ontvangst in Motel Steensel, waar de al heel vroeg vertrokken DFC-gasten ´s morgens om tien uur werden onthaald op koffie en gebak, werd de Agio-vestiging in het nabijgelegen Duizel bekeken. Duizel ligt even ten zuiden van Eindhoven op steenworp afstand van de grens met België.


In dit bedrijfsonderdeel vindt de logistiek plaats. Dat  goeddeels geautomatiseerde proces bestaat onder meer uit het voorzien van de doosjes en kistjes sigaren met banderollen (accijns-zegels) en waarschuwingsstickers over de relatie tussen roken en gezondheid. Dat laatste gebeurt in diverse talen, afhankelijk van de bestemming van de sigaren. Datzelfde geldt voor de belastingzegels (banderollen), aangezien de accijns op tabakswaren per land verschilt. Agio, opgericht in 1904, produceert jaarlijks 800 miljoen sigaren en sigaartjes waarvan meer dan tachtig procent bestemd is voor de export naar meer dan honderd landen. Grootste buitenlandse afnemer is Frankrijk.


Na de bezichtiging met uitleg in Duizel kreeg het DFC-gezelschap in Motel Steensel namens Agio een Brabantse maaltijd aangeboden. Deze stevige lunch bestond onder meer uit zure zult, bloedworst-hamburgers met gebakken appel en een glaasje brandewijn met kandij.


FOTO’S EN TEKST: FRED VAN DONGEN

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com