Roy Loos clubbegeleider – DFC doet mee aan project Tijd voor Sport (1)

17 februari 2007 1073x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Roy Loos clubbegeleider – DFC doet mee aan project Tijd voor Sport (1)

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een sportnota Tijd voor Sport opgesteld en wil door middel van sport, meer gezonde burgers in een gezondere samenleving met meer maatschappelijke samenhang bewerkstelligen.


DFC heeft zich als eerste aangemeld om mee te werken aan deze doelstellingen en krijgt hiervoor ondersteuning van een verenigingsbegeleider. Inmiddels is Roy Loos (foto) voorgedragen als clubbegeleider bij DFC. In het volgende site-onderwerp stelt hij zich voor.


In het project Tijd voor Sport werken de KNVB , gemeente Dordrecht en voetbalverenigingen samen om doelen te bereiken waardoor sportclubs vitaler worden en hierdoor beter in staat zijn hun rol te vervullen in de maatschappij. Aandachtspunten hierbij zijn werven en behouden van vrijwilligers, opleiding van kader en het bevorderen van ouderparticipatie.

De KNVB zegt de uitdaging van het ministerie van VWS ‘graag te hebben aangenomen`. ,,Voetbal is enorm populair. Voetbal is leuk en voetbal is een volkssport. Man, vrouw, jong, oud, rijk, arm, autochtoon, allochtoon vindt voetbal een fantastische vrijetijdsbesteding. Om actief te beoefenen of passief te volgen. Voetbal maakt onderdeel uit van de maatschappij, en de maatschappij maakt weer onderdeel uit van de voetbalsport. Dit zorgt ervoor dat maatschappelijke tendenzen, trends en hypes – ook de onwenselijke – direct zijn te herkennen in het voetbal: bij het spelen van een `potje´ voetbal op straat of bij de vereniging, maar ook bij de wedstrijd van de favoriete betaald voetbalclub. Voetbal is letterlijk de spiegel van de samenleving.”

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com