Nar Veure is klaar voor de Dordtse carnavalsoptocht

15 februari 2007 760x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Nar Veure is klaar voor de Dordtse carnavalsoptocht

DFC´s Carnavalsgilde Nar Veure heeft zich weer ingeschreven voor de Dordtse carnavalsoptocht van 2007. Die wordt komende zaterdag gehouden. Onder leiding van technisch bestuurslid Arie Alderliesten met zijn commissieleden Marco Pijl, Aad Aardoom zijn de feestneuzen weer flink bezig geweest.


Fred Rackwitz namens Nar Veure: ,,Begin december is het bestuur van Nar Veure weer een praatje wezen maken met boer Leen Chastelet om te vragen om zijn platte wagen met tractor te mogen lenen. Gelukkig stemde hij daarmee in. Er was één probleem we hadden geen tractorchauffeur. Onze oud- opper Patrick Verhey hielp ons uit de brand en na een korte rijopleiding van boer Leen is hij gebombardeerd tot boer Patrick onze tractorchauffeur, uiteraard wel met de vereiste papieren in zijn bezit.´´


Begin januari zijn de Nar Veure-leden de platen hout gaan zagen en schilderen in de loods bij Arie Alderliesten in Zwijndrecht. Rackwitz: ,,Vandaag – vrijdag 16 februari – legde het complete Nar Veure-gilde de laatste hand aan de kar die staat bij boer Leen aan de Zuidendijk (zie de foto´s). De versieringen en de beletteringen werden aangebracht. Ja Prins Krommediek Ronald Blokland heeft het nog druk gehad met al de afbeeldingen en tekst maken voor op de kar. Ook werd de geluidsinstallatie en het aggregaat geïnstalleerd door Ton Aardoom. Alles werd uitgetest en de complete hofhouding maakte een proefrondje op de wagen door het weiland´´.


Zaterdag de dag van de optocht wordt de kar bij de boer opgehaald en zal rond 12.30 uur op het DFC-complex verschijnen. Daar stappen om 13.00 uur het hoffelijke gezelschap met de hofkapel Bar Gebeure op de kar om naar het startpunt van de optocht te rijden aan de Groenedijk. Fred Rackwitz: ,,Hopelijk staan er ook veel DFC-leden aan de kant.´´http://www.narveure.nl

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com