Enorme belangstelling op begrafenis van secretaris Lambert Janssen (1)

12 februari 2007 834x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Enorme belangstelling op begrafenis van secretaris Lambert Janssen (1)

De begrafenisplechtigheid vanmiddag van DFC’s vorige week op 57-jarige leeftijd plotseling aan hartstilstand overleden secretaris Lambert Janssen is een indrukwekkende gebeurtenis geworden. Ruim vierhonderd (sport)vrienden waren in de Nassauzaal van het uitvaartcentrum De Essenhof in Dordrecht bijeengekomen om Lambert een laatste eer en groet te betuigen. Mijn hun aanwezigheid probeerden ze tevens het immense verdriet van de nabestaanden te verzachten.


Lambert was niet alleen een grootheid binnen DFC, ook in het onderwijs bleek hij in de loop van de decennia een enorme waardering te hebben opgebouwd, evenals in de Dordtse carnavalskringen. Dat kwam ook tot uiting in de enorme hoeveelheid bloemstukken, onder meer van het bestuur en de leden van DFC, de vereniging Oud-DFC en van DFC’s jeugdafdeling. Lambert was zijn bestuurlijke carrière begonnen bij de DFC-jeugd en werd daarna al vrij snel vanwege zijn sociale optreden, intelligentie en analytisch vermogen een vaste en zeer gewaardeerde kracht in het hoofdbestuur van DFC.


Tijdens de plechtigheid in de Nassauzaal werden enkele liederen ten gehore gebracht waaronder het prachtige Limburgse levenslied ‘Heilige Anthonius’. Lambert was Limburger van geboorte. Het met emoties beladen lied eindigde met – vertaald in het Nederlands – de zinnen “Soms is het beter iets moois te verliezen, Beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad”.


Tientallen DFC-leden van alle generaties woonden de afscheidsbijeenkomst en teraardebestelling bij; van beschermheer Wim Verzijl tot vrijwel alle jonge spelers van het eerste en tweede. Voorzitter Ad van Dongen, vervroegd teruggekeerd uit Spanje, sprak namens DFC. Ook waren vertegenwoordigers van andere voetbalclubs present.


fejvand


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com