DFC A1 krijgt na lang wachten eindelijk loon naar inzet en kwaliteit: 3-1

3 februari 2007 661x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC A1 krijgt na lang wachten eindelijk loon naar inzet en kwaliteit: 3-1

Maanden moesten ze wachten. Steeds lukte het maar net niet; regelmatig ging een zekere overwinning in de slotminuten naar de filistijnen. Het zelfvertrouwen leek de ene deuk na de andere op te lopen.


Toch bleven trainer Hans Raaymakers en zijn leiders Gerrit Kamp en Rens Vuik geloven in de kwaliteiten van DFC’s hoogste juniorenteam. Ze koersten de ploeg met verbale wortel en tak uit het dal vanuit de stelling dat de kwaliteiten een hogere plek op de ranglijst verdienden dan de trieste rol van de nummer een na laatst in de hoofdklasse.


Zodat er begin van het nieuwe jaar weer een mentaal sterke ploeg gereed stond om in de tweede competitiehelft de teleurstellingen van de eerste weg te poetsen. Gemotiveerd waren ze aan de vooravond van de eerste twee duels van 2007 die echter beide werden afgelast. Maar vandaag werkte alles mee: een ploeg op haar sterkst, schitterend weer en een aansprekende tegenstander Papendrecht A1.


Het resulteerde allemaal in DFC’s eerste seizoenzege (3-1) en – wat belangrijker is – een redelijke aansluiting bij de andere ploegen in nood, Dubbeldam en NOAD. De overwinning was verdiend vanwege de enorme inzet en het eenheidsgevoel: gaan voor elkaar. Kort voor rust brak Ebu Ozturk de ban door een prima solo-actie doeltreffend af te ronden: 1-0. Na de hervatting zorgde spits Marvin Hooplot al snel voor 2-0.  Marvin had kort daarop al voor dé beslissing kunnen zorgen maar kopte uit een fraaie voorzet van Tijmen Bruning op de paal. Halverwege het tweede bedrijf kwam Papendrecht terug (2-1) en werd het voor DFC weer traditioneel billenknijpen. Vijf minuten voor tijd zorgde Thomas van Brakel uiteindelijk voor de verlossende treffer: 3-1 en was DFC’s eerste seizoenzege eindelijk een feit.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com