Reeland – DFC (3): Winnend doelpunt laat lang op zich wachten

20 januari 2007 802x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Reeland – DFC (3): Winnend doelpunt laat lang op zich wachten

Vriend en vijand waren het er over eens dat DFC terecht als triomfator uit de bus kwam in de stadsderby bij SC Reeland. Maar de ploeg maakte het zichzelf wel knap lastig door pas in de laatste officiële speelminuut de winnende treffer te fabriceren. Evenals in september op eigen veld, klopte DFC buurman Reeland dus opnieuw met 1-0.


Voor rust kende DFC een licht overwicht zonder bijzonder gevaarlijk te worden. Het simpel spelende Reeland, gebruik makend van het  windvoordeel,  stelde DFC-doelman Michael Peters enkele malen op de proef. Die reageerde steeds attent. Hij kende vlak voor rust wel veel geluk toen Reelands Daaf Stok alleen op hem afstormde maar in vrije positie de bal tegen de paal drukte.


Na de hervatting domineerde DFC en kreeg het ook diverse kansen. Die werden of onvoldoende uitgespeeld of gewoon verspeeld. Na een kwartier bracht DFC-trainer Laurens Gerlich zijn watervlugge aanvaller James Beije in het veld als vervanger van middenvelder Erik Bouwens. De druk op het Reeland-doel nam toen verder toe; het was een kwestie van wachten op de terechte openingsgoal. Die viel pas in de laatste officiële speelminuut. James Beije bekroonde toen een solo-actie met een loepzuiver schot in de benedenhoek, waarop de doelman kansloos was. Dankzij die treffer kan DFC komende zaterdag thuis de tweede periodetitel binnenslepen.


Basis DFC: Michael Peters; Emrah Kaya, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel; Erik Bouwens (60m James Beije), Merijn van Groesen, Robin Ramesar, Jeroen Kleinhuis; Dennis Raaymakers, Marco Franken.


Wissels: Danny Peters, James Beije, Ernst de Pee, Danny Haksteen.


Scheidsrechter J. Elenbaas uit het Zeeuwse Poortvliet floot prima.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com