D’oude Doos (2): DFC-gras was graag gewild; teams uit jaren 70 en 80

18 januari 2007 512x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D’oude Doos (2): DFC-gras was graag gewild; teams uit jaren 70 en 80

Op verzoek van bezoekers aan de website halen we deze keer beeldmateriaal uit de jaren 70 en 80 uit DFC’s enorme Oude Doos. Dat doen we op basis van een teamfoto van het eerste elftal dat in het seizoen 1969-1970 in het betaald voetbal (eerste divisie) speelde.Verder een team uit de jaren 80 met veel nog altijd bekende gezichten.


Gras was kennelijk een bijzonder bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of het nu uit sociale overwegingen was of om het werk van de terreinknechten te verlichten – in 1942 verleende DFC ‘gras-concessies’.  Inwoners mochten dan een zak gras snijden op de DFC-velden. Wat ze er mee deden, is onduidelijk. Wellicht kunnen ouderen het antwoord geven op deze wel heel bijzondere vraag.


FOTO’S ARCHIEF ARIE HEYSTEK / DFC
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com