DFC Darts Toernooi (2): Eric Visser kampioen na urenlange titanenstrijd

6 januari 2007 713x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC Darts Toernooi (2): Eric Visser kampioen na urenlange titanenstrijd

Dik negen uur streden de senioren vandaag om de titel Dartskampioen van DFC. ’s Middags om drie uur begonnen zij aan hun titanenstrijd. Het deelnemersveld bestond uit dertig darters.


Kort na elf uur traden Eric Visser en Jan Pluymert aan in de finale, die door eerstgenoemde werd gewonnen. Hij is dus de nieuwe Dartskampioen van DFC. Jan Pluymert moest genoegen nemen met de tweede plaats. De strijd om de derde en vierde plek ging tussen Piet Scheffers jr. en Ricardo Kamp. Scheffers won. Beide kemphanen gooiden overigens twee keer 180.


De eerste toernooi-ronde werd gespeeld in zes poules van vijf darters. De nummers een en twee uit elke poule kwalificeerden zich met de vier beste nummers drie uiteindelijk voor de achtste finale. Tegen acht uur begonnen deze zestien darters aan hun tweede afvalrace.


Voor deze competitie-opzet werd gekozen na een soort mondeling referendum, uitgeroepen door de organisatoren Robert Langevoort, Jan Pluymert en Rens Vuik. De korte variant (meteen kwartfinales met de zes poulewinnaars en de twee beste nummers twee) werd door het enthousiaste deelnemersveld afgewezen. Per slot van rekening was sprake van een opperbeste stemming.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com