DFC – Arkel (2): Aan eigen irritaties tenonder in nerveus duel

27 januari 2007 2389x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – Arkel (2): Aan eigen irritaties tenonder in nerveus duel

In een nerveus duel waarin negen gele kaarten en een rode (twee keer geel) werden uitgedeeld, heeft DFC het periodekampioenschap uit handen laten vallen. Achteraf kon worden geconcludeerd dat met name de routiniers een belangrijk aandeel hadden in het verlies van de jeugdige formatie van trainer Laurens Gerlich.


Captain Jeroen Kleinhuis miste na rust bij een 1-0 voorsprong een terechte strafschop en enige minuten later verloor spits Marco Franken het hoofd en liep tegen zijn tweede – en dus fatale – gele kaart op. Eerder was hij op de bon geslingerd wegens onnodig doorspelen nadat voor buitenspel was gefloten. Zodoende moest DFC de laatste 25 minuten met tien man verder en kon Arkel in dat laatste speelkwart de achterstand ombuigen in een 1-2 zege.


De situatie was vooraf duidelijk: DFC en Arkel moesten beide winnen. DFC nam na zo’n 25 minuten verdiend de leiding. Uit een hoekschop van Dennis Raaymakers kopte Erik Bouwens in waarna de Arkel-doelman de bal losliet. De ervaren en geslepen spits Marco Franken was er als de kippen bij: 1-0.


Na de hervatting moest Arkel komen en kreeg DFC de nodige ruimte. De mogelijkheden werden evenwel niet of onvoldoende uitgespeeld. De snelle James Beije was een plaag voor de Arkel-verdediging die enkele keren stevig aan de noodrem moest trekken. Dat resulteerde in een strafschop die echter door Jeroen Kleinhuis zo slecht werd ingeschoten dat de Arkel-doelman moeiteloos kon stoppen.


Onnodige irritaties kregen vervolgens bij het jeugdige DFC de overhand, terwijl Arkel nuchter bleef spelen. DFC begon vooral tegen zichzelf te strijden. Toen Marco Franken met twee keer geel naar de kleedkamer kon, raakte de ploeg helemaal in verwarring en moest ze toezien hoe Arkel met één man meer zich in zes minuten tijd naar de overwinning speelde (1-2).


Opstelling DFC: Michael Peters;  Emrah Kaya, Jeroen Kleinhuis, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel; Erik Bouwens, Merijn van Groesen (80 m Erasmus Makatini), Tayfun Sarier (55 m Maarten Janssen); Dennis Raaymakers (75 m Ernst de Pee), Marco Franken, James Beije.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com