DFC’s Oude Doos: Het raadsel van de sneeuwwedstrijd is opgelost

29 januari 2007 2214x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC’s Oude Doos: Het raadsel van de sneeuwwedstrijd is opgelost

In DFC’s Oude Doos van vandaag weer enkele bijzondere beelden aangedragen door archivaris Arie Heijstek. Maar we beginnen met een aanvulling op De Oude Doos van december toen we onder andere beelden brachten van ‘sneeuw-wedstrijden uit het verleden’.


We vroegen toen onder meer wie DFC’s competitie-tegenstander was tijdens een op 2 maart 1963 gespeelde wedstrijd. Niemand kwam met het juiste antwoord. Begrijpelijk, want de vraag klopte niet. Arie Heijstek: ,,Het was een strenge winter in 1963 (o.a. Elfstedentocht). Er werd daarom weken niet in competitieverband gespeeld. De foto betreft de oefenwedstrijd DFC-selectie tegen het Nederlandse  Zaterdagteam op 2 maart 1963. DFC won met 4-0 voor 2000 toeschouwers! Overigens was de sneeuwlaag een week later geheel verdwenen.”


Op de tweede foto het DFC-terrein ‘Krommedijk’ bij de opening op 16 augustus 1948. Plaatje nummer 3 tot slot in deze oude doos betreft een onbekend DFC-team uit 1936. Arie Heijstek: ,,Deze foto is bijzonder omdat hij is genomen op de plaats waar het huidige DFC-complex staat. Rechts in de verte is bijvoorbeeld de tribune van het Sportpark te zien”.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com