DFC’s OUDE DOOS (1): Enen veteranenmatch in 1926….

1 januari 2007 2312x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC’s OUDE DOOS (1): Enen veteranenmatch in 1926….

De website van DFC krijgt in het nieuwe jaar een nieuwe rubriek: DFC’s Oude Doos. In principe verschijnt er om de twee weken een nieuwe aflevering met historische foto’s. De rubriek is een soort aanloop naar het 125-jarig bestaan in 2008.


Het meeste materiaal voor de rubriek zal ongetwijfeld worden aangeleverd door archivaris Arie Heijstek en bestuursadviseur Ger Hüsen. Maar ook bijdragen van anderen zijn vanzelfsprekend zeer welkom. De rubriek zal zonder meer aantonen dat de geschiedenis van DFC beschouwd mag worden als nationaal (sport)cultuur-historisch erfgoed.


Eindredacteur Fred van Dongen van de website: ,,Met de nieuwe rubriek richten we ons niet alleen op de oudere leden en belangstellenden. We willen ook de jongere generaties inzicht geven in de rijke historie van DFC en ze het belang van onze bijna 125-jarige geschiedenis in de sportontwikkeling in Nederland duidelijk maken. Het zou helemaal mooi zijn als we de nieuwe rubriek kunnen sponsoren bijvoorbeeld om fondsen te creëren voor de viering van het 125-jarig bestaan”.


In de eerste aflevering twee foto’s  ‘van enen veteranenmatch op 22 februari 1926’. Ger Hüsen licht toe: ,,De mannen op de foto Aai v.d. Linden en Kees Korpelijn.  Echt een historische foto omdat die een beeld geeft van het historische veld aan de Markettenweg (gelegen achter het huidige station Dordrecht CS – fvd) . Links op de foto bijvoorbeeld zie je de knusse overdekte. Achter het witte hek op de achtergrond was de ingang “Markettenweg”. De bomen op de achtergrond maakten deel uit van het zgn. Bos van de Roo, het huidige Weizigtpark. Achter het houten hok (naast de tribune) lag de ingang van het Boonenpaadje,  waar ooit Jaantje Pieren werd vermoord. Verder zien we op de achtergrond : de open zittribune Korte-zijde en het dak van het daar achter gelegen abattoir”.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com