Columnist AD De Dordtenaar roemt ‘historisch besef van DFC’

30 januari 2007 2821x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Columnist AD De Dordtenaar roemt ‘historisch besef van DFC’

In de wekelijkse sportcolumn Achter de Draad van dagblad AD De Dordtenaar (zie inzet) heeft verslaggever Gaby Bouman vanmorgen DFC gecomplimenteerd met het historisch besef van de club. Ook hem was onlangs het fraaie historische schilderij van het oude DFC-stadion (dat lag achter het huidige station Dordrecht CS) in de bestuurskamer van DFC niet ontgaan. Enkele citaten uit de column:


…In Groot-Brittannië bestaan er waarschijnlijk duizenden van dergelijke schilderijen met voetbaltaferelen, in Nederland zou dat van DFC wel eens van een grote zeldzaamheid kunnen zijn…/ …Volgend jaar viert Dordts oudste club de 125ste verjaardag en om wat geld voor een groot feest bij elkaar te halen, kan nu iedereen een poster van Het Schilderij bekomen. Voor vijf euro word je eigenaar van een stukje Dordtse voetbalgeschiedenis…/ …Bij DFC leeft het historisch besef, houdt men vast aan tradities. Veel clubs hebben hun verleden verkwanseld, waar DFC het koestert. Onlangs werd op het dak van de kantine het zogenaamde Torentje in ere hersteld…”


Om het historisch besef verder te ontwikkelen, introduceert de columnist als uitsmijter een nieuw leervak: DFC-geschiedenis. ,,Ik stel een cursusje voor onder leiding van de strenge bovenmeester Ger Hüsen, geassisteerd door Wim Verzijl en Fred van Dongen”. Laatstgenoemde heeft al ingestemd met zo’n nieuw leervak: ,,Het cursusgeld? Vijf euro en daar krijg je dan ook nog een poster voor!”


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com