Bar Gebeure prolongeert titel als beste carnavalskapel

21 januari 2007 811x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bar Gebeure prolongeert titel als beste carnavalskapel

DFC’s muzikale gezelschap Bar Gebeure heeft zaterdagavond voor de tweede achtereenvolgende keer het Kapellen Concours Ramspoed van carnavalsvereniging De Merwekrabbers gewonnen. Aan het traditionele evenement dat in Bibelot werd gehouden, namen ongeveer twintig kapellen uit Dordrecht en wijde omgeving deel.


Officieel is Bar Gebeure een dweilorkest maar het staat beter bekend als de carnavalskapel van DFC en in bijzonder DFC’s carnavalsgilde Nar Veure. De prijs – de zogeheten Houten Rammelaar – werd uitgereikt door de Dordtse wethouder Ferdinand van den Oever samen met Prins Krabbejanus (René Geerlings) van de Merwekrabbers.  De tweede prijs ging naar de Koorenbouters, de Bloopers werden derde.


Bar Gebeure sleepte ook een persoonlijke prijs binnen. De jury riep trommelslager Rick de Vos uit tot Best Geklede Deelnemer.  Hij ontving de wisselprijs: een op een houten balk bevestigde schuiftrombone vernoemd naar de vorig jaar overleden journalist Gert-jan van Wijk.


www.bargebeure.nl


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com