Ondergesneeuwd veld? Nou en? Gewoon voetballen!

24 december 2006 798x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Ondergesneeuwd veld? Nou en? Gewoon voetballen!

Wanneer kenden we voor het laatst een witte Kerst? En wanneer was het de laatste keer dat DFC een officiële wedstrijd speelde op een besneeuwd dan wel sneeuwvrij gemaakt veld? DFC met zijn rijke geschiedenis moet dat toch ooit eens hebben meegemaakt.


Website-eindredacteur Fred van Dongen legde in het licht van de kerstdagen deze vraag voor aan DFC’s historische encyclopedie en archivaris Arie Heijstek. Die dook meteen in de (foto)archieven, maar veel resultaat leverde de zoektocht (nog) niet op. ,,Ik heb zo snel geen echte kerstfoto’s, wel een foto uit de winter 1962-63 van een wedstrijd in de sneeuw. Aan afkeuren dachten we toen niet”.


DFC speelde in dat seizoen in de tweede divisie B van het nog prille betaald voetbal. De ploeg eindigde op de zesde plaats met 36 punten uit 32 wedstrijden (toen gold nog twee punten per gewonnen duel). Haarlem werd kampioen. Niet duidelijk is tegen wie DFC op de foto speelde. Wie dat aan de hand van shirts en spelers kan herleiden, wordt verzocht dit door te geven aan Fred van Dongen: fre.do@inter.nl.net


Behalve Haarlem waren BVV, HVC, Baronie, RCH, Hermes DVS, ’t  Gooi, NOAD, Xerxes, Hilversum, SVV, Helmondia’55, Longa, Wilhelmina, EDO en PEC competitietegenstanders.


Arie ontdekte in zijn archief wel foto’s van een andere sneeuwwedstrijd in Dordrecht. Op 18 januari 1959 speelde EBOH op zijn historische complex aan de Zuidendijk  voor de competitie (tweede divisie A) tegen FC Hilversum. EBOH won met 3-0. Arie: ,,Het veld was bijna onbespeelbaar maar afkeuren ho maar…”

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com