Eerste editie nieuw Dordts voetbalblad besteedt ruim aandacht aan DFC

22 december 2006 807x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Eerste editie nieuw Dordts voetbalblad besteedt ruim aandacht aan DFC

In de stad Dordrecht verschijnt deze maand een nieuw voetbalblad onder de titel Voetbaljournaal Dordrecht. De krant op zogeheten tabloid-formaat wordt in een oplage van 55.000 exemplaren huis aan huis verspreid. Het blad is een uitgave van Z-press Sport & Media dat is gevestigd aan de Mijlweg in Dordrecht. Bedoeling is dat het twee keer per jaar verschijnt.


De eerste editie belandt dezer dagen in de brievenbussen; editie nummer twee staat gepland voor maart 2007. De directie van het blad in een toelichting: ,,Het voetbal leeft in Dordrecht. Met elf amateurclubs en een betaald voetbalclub is Dordrecht sterk vertegenwoordigd in het Nederlandse amateurvoetbal. Wekelijks zijn er honderden spelers actief op de velden in deze regio. De speciale voetbalkrant is bedoeld om de media-aandacht rond deze clubs te vergroten. Diverse spelers, trainers, voorzitters zullen in de krant uitgebreid aandacht krijgen.”


De eerste editie van Voetbaljournaal Dordrecht is 32 pagina’s dik. Aan DFC wordt een hele pagina besteed. Oud-voorzitter Ger Hüsen van DFC stelt daarin onomwonden dat DFC weer overeind krabbelt. Hij roemt vooral de teruggekeerde sfeer binnen de club: ,,Vroeger ging iedereen direct naar huis, nu moeten we de leden er uit schoppen”.


In het blad verder een vraaggesprek met Marco Franken, de teruggekeerde routinier in het eerste. Voetbaljournaal Dordrecht noemt hem de `Pappa van DFC’.  Positieve Marco verklaart onder meer: ,,Dat we met zo’n jong team dit jaar al meedraaien in de middenmoot zegt wat mij betreft genoeg”.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com