DFC – Stedoco (2): Sterk DFC moet kort voor tijd buigen voor koploper: 1-2

9 december 2006 848x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – Stedoco (2): Sterk DFC moet kort voor tijd buigen voor koploper: 1-2

DFC verloor vanmiddag voor de competitie thuis van koploper Stedoco met 1-2. Lange tijd zag het er naar uit dat de ontmoeting onbeslist zou eindigen, wat overeenkomstig de krachtsverhouding binnen de lijnen zou zijn geweest. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd sloeg Stedoco toe uit een van de vele hoekschoppen. Invaller-spits Schöpenhouer kopte toen raak (1-2).


Het treffen tussen de nummers twee en een van de tweede periodestand was een vinnig duel in redelijk hoog tempo. Beide ploegen toonden een enorme inzet. Veel reële kansen ontstonden nauwelijks aan weerszijden. DFC had voor rust het beste van het spel. Het kwam na 20 minuten terecht op voorsprong na een scherpe aanval over rechts die uitmondde in een voorzet van middenvelder Merijn van Groesen. De Stedoco-defensie schrok zo dat ze pardoes de bal achter de eigen doelman kopte: 1-0.


Kort daarop bracht Stedoco z’n geroutineerde aanvaller Schöpenhouer in het veld. De geslepen vos maakte het de DFC-afweer regelmatig knap lastig. Persoonlijk zorgde hij met een kopbal na een dik half uur voor de 1-1. Na de hervatting had Stedoco de overhand zonder zich uitgespeelde kansen te creëren. Bovendien handelde  DFC-doelman Michael Peters steeds alert. DFC mikte op uitbraken maar kwam niet tot vlotte aanvallen. In de slotfase verhoogde Stedoco de druk. Dat resulteerde in diverse hoekschoppen. Uit een daarvan kopte Schöpenhouer de winnende goal binnen: 1-2.


Jammer voor DFC, dat bewees met de week beter te spelen. Een gelijkspel, zo oordeelde men na afloop ook in het Stedoco-kamp, zou de krachtsverhouding meer recht hebben gedaan.


Basis DFC: Michael Peters;  Emre Kaya, Jeroen Kleinhuis, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel; Erik Bouwens, Merijn van Groesen, Robin Ramesar; Dennis Raaymakers, Marco Franken, Sadik Karasahin.


Wissels: James Beije (46 m) voor Erik Bouwens en Maarten Janssen (60 m) voor Marco Franken.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com