Soos in Arcen (2): Het Clublied werd wel heel spontaan gezongen…

23 november 2006 1524x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Soos in Arcen (2): Het Clublied werd wel heel spontaan gezongen…

Na de rondleiding in een van Nederlands meest traditionele bierbrouwerijen bezocht het DFC-gezelschap Café De Hertog Jan Proeverij, dat pal naast de brouwerij ligt. De soosleden konden er zich naar hartenlust laven aan de diverse bieren en andere drankwaar. De vazen Hertog Jan werden in elk geval met hoge frequentie gevuld onder de authentieke tap met een rechtstreekse koperen verbinding met de brouwerij. Verser en directer kan haast niet. Na het drinkgelag hadden soosbestuur en brouwerij een overheerlijk Duits Buffet geregeld, waarvoor vrijwel alle soosleden best in de rij wilden gaan staan.


Om de dank voor de geweldige ontvangst te benadrukken, kregen de brouwmeesters Gerard van den Broek  en Toon Smits evenals manager Ap van Heer de bekende DFC-stropdas aangeboden. De meesters toonden zich op hun beurt verguld met de spontaniteit van het DFC-gezelschap. Ze kondigden ook een tegenbezoek aan: met de hun bekende scheidsrechter Wiedemeijer willen ze mettertijd op de DFC-soos met beelden en al uit de doeken doen wat scheidsrechters in het betaald voetbal allemaal meemaken. Niet verkeerd. Dat ter afsluiting van het bezoek het clublied van DFC met een wel heel bijzondere tongval werd gezongen, kon geen verrassing meer zijn. Gelukkig hield chauffeur Piet van Hoornaar van de EGAO-bus het tijdens het bezoek bij het opsnuiven van de geur van mout.


De Hertog Jan Proeverij bestaat overigens een kwart eeuw. Ter gelegenheid daarvan verschijnt binnenkort een jubileumboek: ‘Bier in overvloed’ (ondertitel: De rijke brouw-en biercultuur van Arcen). Bestellen kan via onderstaande link. Een must voor iedere bierkenner-en liefhebber!


www.hertogjanproeverij.nl/
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com