Soos in Arcen (1): Bezoek Hertog Jan Brouwerij een fantastische ervaring!

23 november 2006 800x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Soos in Arcen (1): Bezoek Hertog Jan Brouwerij een fantastische ervaring!

Bijna vijftig leden van de sociëiteit Good-Old DFC bezochten gisteren de Hartog Jan Brouwerij in het Noord-Limburgse Arcen. Een fantastische ervaring was het om van zo dichtbij te zien hoe lekker bier wordt gebrouwen.


Hertog Jan is een relatief kleine brouwerij waar de vervaardiging nog steeds persoonlijk gebeurt. Het bedrijf schermt zodoende terecht met de slogan ‘Hoogstpersoonlijk gebrouwen’.  De zeg maar ambachtelijke brouwerij telt nog geen twintig werknemers van wie de meesten bier maken en bier drinken als een zelfstandige cultuur beschouwen, waarin liefde en toewijding centraal staan.


Brouwmeester Gerard van den Broek, zijn collega Toon Smits en manager Ap van Heer gaven het  in twee groepen opgesplitste DFC-gezelschap een rustige rondleiding door de bronwater-zaal, de brouwzaal, de gistafdeling en de bottelarij. Bij elk onderdeel van het brouw-procédé gaven ze heldere tekst en uitleg. Ondertussen konden de soosleden ook kwaliteit en smaak van het bier tijdens de diverse procédé-onderdelen testen. Dat verhoogde alleen maar de waardering. En lastige of naïeve vragen? Ook die wisten ze professioneel en correct te beantwoorden. Bijzondere onderdeel was de zogeheten gerstewijn-kelder van meester Van den Broek. Daar bleek dat bier mits zorgvuldig bewaard, heel lang goed kan blijven.


In de Hertog Jan Shop kocht menig sooslid na de rondleiding bijzondere bieren, polo’s, sloven en andere aan Hertog Jan gerelateerde geschenken. Al was het alleen maar als herinnering aan een fantastische dag. Want, oordeelde vrijwel iedereen na afloop, ‘wat een fantastische ervaring!’  Waarvoor dank aan de soos-organisatoren Gert Loeve, Kees de Ridder en Jos in ’t Veld en vanzelfsprekend ook Hertog Jan.


http://www.hertogjan.nl
Gesloten voor reacties