Sint bij DFC (1): Goedheiligman niet ontevreden over DFC 1 en DFC 2

29 november 2006 747x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Sint bij DFC (1): Goedheiligman niet ontevreden over DFC 1 en DFC 2

Sinterklaas en zijn Pieten bezochten gisteravond de senioren en junioren van DFC.  Op wonderbaarljjke wijze lukte het de Goedheiligman steeds om de diverse teams  aan de koorzang te krijgen. Uiteraard met Sinterklaas-liedjes naar keuze.


Sint toonde niet alleen overtuigingskracht, maar was ook wonderwel op de hoogte van de sportieve escapades van diverse spelers. Zo riep hij de keepers – en toevallig ook broers – van DFC 1 bij zich op het podium om te constateren dat beide heren (Michael en Danny Peters) wel erg blessure-gevoelig zijn.  ,,Breekt de een zijn linker pink, breekt de ander zijn rechter”, aldus de goed geïnformeerde Sint. Gelukkig wisselen de broers – die sinds kort ook leden zijn van de Raad van Elf van DFC’s carnavalsgilde Nar Veure – elkaars blessures steeds af.


Voor trainer Laurens Gerlich had de Goedheiligman lovende woorden. ,, Het eerste is een jeugdige ploeg. Maar het gaat goed. Ze hebben in de eerste competitiehelft alleen wat pech gehad”. Sint bedankte ook Laurens’ assistenten  Ton Lucas en Cees van Woerkom. Zij begeleiden DFC 1 en weten vaak met handig gebruik van sponsor-potjes leuke dingen voor de selectie te regelen. ,,Dikke complimenten waard” , aldus Sint.


Ook de spelers en begeleiders (onder meer Mark Noorlander) van DFC 2 kregen ruim aandacht van de Goedheiligman.  Ook dit team kreeg hij aan de koorzang op een Sinterklaas-liedje. Sint liet zijn Pieten nog een partijtje tafelvoetbal spelen tegen Menno van Eijk. ‘omdat die er zo bedreven in is’. Dat klopte, want de Pieten waren kansloos.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com