Noodlot slaat toe in slotfase – DFC A1 verliest onverdiend

18 november 2006 2423x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Noodlot slaat toe in slotfase – DFC A1 verliest onverdiend

DFC A1 leek vanmiddag hard onderweg naar zijn eerste competitiezege. Tien minuten voor tijd sloeg evenwel het noodlot toe en verspeelde DFC zijn terechte 2-0 voorsprong. Gast Oranje Wit A1 kwam toen in luttele minuten op uiterst fortuinlijke wijze aan een 2-3 overwinning.


Een met overtuiging spelend DFC domineerde vrijwel heel het duel. In de allereerste minuut al raakte Danny Haksteen de buitenkant paal. Dezelfde speler zorgde na 25 minuten voor 1-0 toen de Oranje Wit-doelman zijn afstandsschot verkeerd beoordeelde.


Ook na de hervatting leek een DFC-nederlaag onwaarschijnlijk. Oranje Wit liep zich steeds stuk op de DFC-defensie, waardoor ook mogelijkheden ontstonden voor snelle uitbraken. Dat leverde pas na 27 minuten de verdiende 2-0 op, opnieuw door Danny Haksteen die een vloeiende aanval bekwaam afrondde.


Door wat slordigheden op het middenveld gaf DFC Oranje Wit de gelegenheid terug te komen tot 2-1. DFC kreeg alsnog wat kansen maar was onfortuinlijk in de afwerking.


Uiteindelijk beslisten twee door DFC als onjuist ervaren beslissingen van de scheidsrechter de wedstrijd. Eerst keurde hij een OW-doelpunt goed waaraan gevaarlijk spel vooraf zou zijn gegaan (2-2). Vier minuten voor tijd gaf de leidsman zijn fiat aan een OW-doelpunt dat riekte naar buitenspel (2-3). Bij beide treffers negeerde hij de vlagsignalen van DFC-grensrechter Jack Bakker, die zelf ook scheidsrechtert en bewezen kennis van de spelregels bezit. Maar goed, aan beide goals ging wel onnodig DFC-balverlies vooraf. Niettemin een onverdiende kater voor DFC A1. (fvd)


Uitslagen hoofdklasse A-junioren: DFC – Oranje Wit  2-3, Baronie – Papendrecht 6-2, Dubbeldam – Dongen 1-3, Longa – ’t Zand 1-3, RKDVC – NOAD 6-1, TSC – DESK 2-2.


Stand: TSC 10-26, DESK 11-26, Dongen 11-24, ’t Zand 10-19, RKDVC 11-17, Baronie 11-14, Papendrecht 11-13, Dubbeldam 11-12, Oranje Wit 10-11, NOAD 11-11, DFC 11-4, Longa 10-1.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com