DFC – Asperen (1): Lat staat tot twee keer toe gelijkspel in de weg

11 november 2006 662x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – Asperen (1): Lat staat tot twee keer toe gelijkspel in de weg

DFC leed vanmiddag onnodig verlies in de thuiswedstrijd tegen Asperen. De ploeg die in de basis enkele vaste waarden miste, verloor ongelukkig met 0-1. Het zat DFC niet mee. Het creëerde meer kansen dan de gasten, maar de afwerking viel tegen. Ook de lat stond enkele malen een verdiende DFC-treffer in de weg.


Op het uitstekend bespeelbare veld gebeurde voor rust nauwelijks iets. Beide ploegen durfden niet voluit te gaan. Behoorlijke combinaties bleven uit. DFC was iets gevaarlijker. Het eerste wapenfeit speelde zich pas in de 44ste minuut af toen Merijn van Groesen na een doorschuif-actie de lat raakte.


Na de hervatting ging veel dreiging uit van DFC´s linkerspits James Beije. Zijn gevaarlijke acties werden enkele malen onderbroken door pittige overtredingen. Dat leverde Asperen, behalve diverse vrije trappen tegen, ook een gele kaart op. Na een kwartier kwam Asperen onverwacht op voorsprong toen het ineens wel erg veel ruimte in de lengte-as kreeg: 0-1.


DFC-trainer Laurens Gerlich haalde daarna routinier Jeroen Kleinhuis van de bank en paste nog twee wissels toe. DFC verhoogde de druk maar de aanvalsacties misten zuiverheid en overleg. Bovendien reageerde de doelman van Asperen uitstekend op enkele vrije trappen en afstandsschoten. Mazzel had hij toen een kopbal van Erik Bouwens uit een gave voorzet van Merijn van Groesen via de onderkant lat weer het veld in stuiterde.


In de allerlaatste minuut moest DFC-verdediger Tayfun Sarier bij een Asperen-counter aan de noodrem trekken wat hem op een rode kaart kwam te staan. Bij DFC stond Ronald van Pelt, keeper van DFC 2, onder de lat wegens blessures van de vaste keepers Michael en Danny Peters.  Ronald deed zijn werk uitstekend.


Basis DFC: Ronald van Pelt;  Emre Kaya, Marcel van Nes,  Mark Jongeneel, Tayfun Sarier; Erik Bouwens, Merijn van Groesen, Stefan van Beusekom; Dennis Raaymakers, Marco Franken, James Beije. Wissels: Jeroen Kleinhuis, Breiten Marques, Steven Rokette.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com