Winst voor JO17

18 februari 2019 88x bekeken, Geen reacties »

16-2-2019
DFC 17/1 – Streefkerk 17/1

Nadat vorige week de eerste competitiewedstrijd op het allerlaatste moment werd gecanceld ( lekkende vrachtwagen , Alblasserdam ) konden we vandaag eindelijk voor het ‘ echie ‘ de wei in .

De tegenstander is nieuw in de competitie , dus het was de eerste minuten even aankijken . Al gauw bleek dat zij leunen op hun verdediging , met 8 man achter de bal , om dan na het veroveren van de bal er in een counter snel uit te komen en zo gevaarlijk te worden !

Ondanks dat we vanaf de eerste minuut beter waren , konden we het gaatje niet vinden . Veelvuldig werd de lange bal gespeeld , terwijl je tegen zo’n verdedigende tegenstander de bal juist van links naar rechts en vice versa moet verplaatsen en het geduld op zien te brengen om een gaatje te vinden .
Zo’n 10 minuten voor rust brak Juul door , maar vergat toen hij alleen op de keeper afging om te scoren , beter nog had hij af moeten spelen aan Michael die goed meegelopen was .
Dit was behoudens een paar afstandschoten de enige 100% kans , zodat de rust bereikt werd zoals we waren begonnen , met 0-0 .

De 2de helft een beter voetballend DFC . De bal ging beter rond , een paar kansen gecreëerd , maar de bal ging er maar niet in . En als jezelf niet scoort is het altijd billen knijpen dat de tegenstander niet uit zo’n spaarzame counter scoort .
Toch wilden we koste wat het kost met 3 punten van het veld stappen , dus werd de langste van het stel , Nick , in de spits geposteerd om nog iets af te dwingen ! Kansen kwamen er en de tegenstander kwam er ook nog een keer gevaarlijk uit in een tegenstoot , maar gescoord werd er aan beide kanten niet .
Tot 10 minuten voor tijd we een vrije trap net buiten de middencirkel kregen . Nick werd door de lucht door Redwan gezocht . Luchtduel werd aangegaan , de bal door iedereen gemist en tot onze opluchting stuiterde de bal net langs de paal in de verste hoek binnen . Eindelijk stonden we wat gelukkig , maar wel verdiend met 1-0 voor !
De resterende tijd werd er goed verdedigd en niks weggegeven , terwijl we zelf nog een paar kansen kregen , zelfs een levensgrote , maar er werd niet meer gescoord . Eindstand 1-0 , de eerste 3 punten zijn binnen !

Je kan wel eens minder spelen , belangrijk is om dan hard te blijven werken , des te lekkerder is het om dan als winnaar van het veld te stappen .
Volgende week wacht EBOH in de 4de ronde van de beker . Hard werken doen we altijd , als we daarnaast ook kunnen laten zien dat we goed kunnen voetballen , hebben we een goede kans om nog een ronde verder te komen ! Dus van de week 2x lekker trainen en dan zaterdag vroeg de beuk erin !!


Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd en dient alleen ter verificatie. Verplichte velden zijn aangeven met een *

Voer daarnaast ook de woorden die u onderaan ziet staan op volgorde in het vak eronder in (gescheiden door een spatie). Dit helpt voorkomen dat geautomatiseerde programma's deze website misbruiken om spam te verspreiden.