GJS MC1 – D.F.C. MC1: 0-2

9 september 2012 1073x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor GJS MC1 – D.F.C. MC1: 0-2

Zaterdag j.l de uitwedstrijd voor MC1 tegen GJS (altijd lastig)uit Gorichem.

We hebben in het verleden nooit kunnen winnen van GJS ,alleen vorig seizoen wisten we thuis 1 punt te pakken na een 0-0 gelijkspel. De generatie van de voorgaande jaren was nu echt te oud om nog in de C competitie te spelen dus stonden we nu tegen een nieuwe groep, die voor ons nog onbekend was. De meiden waren ten op zichte van ons een stukje kleiner, maar dat zegt niet altijd dat het dan al een gespeelde zaak is,  want dat hebben wijzelf in het verleden ook al ervaren dat de tegenstander dacht: " Heydat zijn ukkies en dat we dan met 5 doelpunten verschil de wedstrijd wonnen"  . Dus nu moesten wij de tegenstander ook niet onderschatten .

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen we direct in de aanval . Met snelle aanvallen over de beide flanken langs de verdediging en met een voorzet gevaar brengen in het strafschopgebied. Minou had het druk want veel aanvallen gingen over haar flank .Zo stopte de gjs-goalie een paar van haar knallen en schoot ze ook een keer loeihard op de paal. Na een minuut of 20 nog steeds 0-0 .De GJS meiden streden en knokten zich een slag in de rondte om een tegen doelpunt te voorkomen .Ook moest de DFC verdediging opletten want de drie GJS spitsen waren ook snel en gevaarlijk. Onze, Lindy ,Lotte,Linde en Sharon moesten er zelf ook een paar keer tegenaan om een paar tegen aanvallen aftestoppen .Ook Emily voorkwam nog een tegendoelpunt door goed uit haar goal te komen en met een voorwaartse duik het schot te blokken .We speelde daarna  veel op de helft van GJS en wisten eindelijk de 0-1 binnen te knallen . Na een goed genomen corner kon Eva de bal controleren en met een  dropkick hoog in de goal knallen. Heel mooi doelpunt en haar eerste in competitie verband. Na deze goal kregen we nog een paar kansen .Linde schoot vanaf de 16 meter de bal hoog en hard naar de goal maar de goede keepster wist deze knal te keren. Ook Kelsey kwam nog twee keer tot een schot van afstand maar het vizier stond te hoog ingesteld . Vlak voor rust ging Dunya nog op de goal af maar op het moment dat ze wilde schieten blokte de centrale verdedigster met een goede sliding de bal en maakte er een corner van. Eindelijk rust want door de warmte raakten we best uitgeput. Even wat drinken en peptalk dat we dit duel niet mochten verliezen want wij waren een stuk sterker maar het stond pas 0-1, dus opgelet!!!!

In de 2e helft ging het spel weer op en neer maar de gevaarlijkste kansen waren voor ons. De keepster van GJS was onze sta in de weg want die heeft veel schoten tegengehouden. Ook kwam nog Charissa oog in oog met de keepster maar die wist het hoge schot uit de bovenhoek te tikken  .Uiteindelijk wist Minou de goalie dan toch te verrassen ,na een goede passeer beweging knalde ze de bal vanaf de 16 mtr hoog in de goal 0-2 . Ook nu waren we nog niet veilig want GJS zette vol de aanval in voor de aansluitingstreffer maar dat mocht niet meer baten want het laatste fluitsignaal klonk .En gingen de verdiende 3 punten mee naar Dordt .

Goed gespeeld meiden maar we kunnen nog beter daar ben ik van overtuigd. volgende week thuis tegen Sleewijk mc1 dan moeten we er weer vol tegenaan want die zijn minimaal even sterk .

MC1 was op Selin na compleet:keep-Emily,verd-Sharon,Lotte,Lindy,Linde,midv-Eva,Danique,Celia,Kelsey,Samantha,aanv-Lonneke,Dunya,Charissa en Minou

gr ceesGesloten voor reacties