2 E (2): DFC en Internos zorgen met constructief spel voor aantrekkelijk duel

2 oktober 2010 649x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC en Internos zorgen met constructief spel voor aantrekkelijk duel

Door Fred van Dongen

Het duel tussen DFC en Internos was van kwalitatief hoog gehalte. Dat kwam mede omdat zowel DFC als de Brabantse club over een voetballende ploeg beschikt met de nodige technische en tactische vaardigheden. Internos, dat grotendeels bestond uit spelers die vijf jaar geleden nog met het toenmalige DFC 1 wedijverden in de eerste klas zondag, bezat op papier meer routine. Het relatief jeugdige DFC stelde daar een betere conditie tegenover.

Voor rust hielden de elementen jeugdige conditie en rijpe ervaring elkaar in evenwicht. Na rust sloeg de balans al snel door naar het jonge team van trainer Paul Koster. Dat kwam ook perfect tot uiting in de score: 1-0 bij rust voor DFC en halverwege het tweede bedrijf 4-0. Pas ver in de slotfase redde Internos de spreekwoordelijke eer.
 
Aan acties ontbrak het niet. Geen van de ploegen verschanste zich in de loopgraven. Beide trainers predikten gelet op de ruim aanwezige kwaliteiten aanvallend voetbal en sommeerden hun manschappen tot het hanteren van een behoorlijk hoog tempo. De keepers Rudolf Peute (DFC) en Carlo Eversdijk kregen voor rust heel wat werk te verstouwen. Ze verrichtten diverse malen klassewerk en hielden zo hun teams op de been. Met name Rudolf Peute stortte zich af en toe met ware doodsverachting op schoten of op de schoenen van aanstormende aanvallers.
 
DFC kende lange tijd vooral moeite met het afstoppen van Internos´ beste man, Rob de Waal. Toen de ploeg eenmaal de ju