NOORDELOOS – DFC (1): DFC staat na winst hoog in de tweede periode

2 december 2007 522x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor NOORDELOOS – DFC (1): DFC staat na winst hoog in de tweede periode

DFC gaat zich met de week meer en meer manifesteren. Zo langzamerhand wordt dan ook de aansluiting met het linkerrijtje van de ranglijst in de vierde klasse C gevonden. De laatste vier wedstrijden leverden bijna het maximale rendement op met uitzondering van een gelijkspel tegen koploper SVW, zodat rood-en-wit zich inmiddels in een kansrijke positie voor de tweede periodetitel heeft gemanoeuvreerd.


Arkel en Groot Ammers zijn daarbij de grootste concurrenten. Zij voeren de tussenstand aan op de voet gevolgd door DFC met zeven punten uit drie wedstrijden. Wil het elftal van Laurens Gerlich deze tussentijdse prijs veroveren, dan moeten de spelers wel beter voor de dag komen als in de uitwedstrijd van zaterdag bij Noordeloos. Het duel eindigde weliswaar in een 1-2 overwinning (doelpunten Merijn van Groesen en Davut Sahan – foto), maar het spel was verre om naar huis te schrijven.


“Het was een slechte wedstrijd,” oordeelde trainer Laurens Gerlich. “Er zat totaal geen voetbal in, maar er is wel keihard gewerkt.” DFC kende daarbij nog eens de handicap dat laatste man Marcel van Nes nog voor rust vroegtijdig de kleedkamers kon opzoeken. Hij kreeg rood wegens het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. “Maar daarna zijn wij niet echt in de problemen gekomen,” vond trainer Gerlich. “De betere kansen waren in de tweede helft zelfs voor ons. Met tien man hebben wij niets weggegeven. Het is jammer van de uitsluiting van Marcel van Nes, want het was geen ernstige overtreding.”

Gesloten voor reacties