GROTE DFC ´ers: Bestuurskamer verrijkt met portrettekening Sim van der Kloet

11 december 2007 1401x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor GROTE DFC ´ers: Bestuurskamer verrijkt met portrettekening Sim van der Kloet

Grote DFC´ers moeten toch op de een of andere manier zichtbaar blijven in het DFC-gebouw. Dat is de terechte mening van DFC´s archivaris Arie Heijstek die met Ger Hüsen druk doende is met de vervaardiging van het Jubiluemboek DFC 125 dat augustus volgend jaar bij het 125-jarig bestaan verschijnt.


,,Een tekening van de Dordtse tekenaar Jaap Beckmann uit 1948 van Sim van der Kloet, heb ik uit de archieven gehaald en opnieuw ingelijst. Sinds gisteravond is de tekening te bewonderen in de bestuurskamer´´, aldus Arie. DFC´s vice-voorzitter Henk Nieboer nam het kunstwerk daar officieel in ontvangst


In de wintereditie van het Clubnieuws DFC dat volgende week verschijnt, wordt ruim aandacht besteed aan deze Grote DFC´er. Sim van der Kloet (1877  – 1955) was 1ste– elftalspeler (1898-1903), vele jaren 2de-secretaris, penningmeester en na 1910 een fanatiek DFC-archivaris. In 1895 startte hij het DFC Clubnieuws. Eerder werd in de Rubriek Grote DFC´ers Willem van Twist (1898 – 1959) geportretteerd. Ook van deze speler, aanvoerder, voorzitter en beschermheer van DFC hangt een portret in de bestuurskamer.
Gesloten voor reacties