Gouden Speld van Verdienste voor DFC´s vice-voorzitter Henk Nieboer

15 december 2007 1065x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Gouden Speld van Verdienste voor DFC´s vice-voorzitter Henk Nieboer

Vice-voorzitter Henk Nieboer van DFC is zaterdagavond onderscheiden met de Gouden Speld van Verdienste van DFC. Dat gebeurde in de brasserie De Schaapskooi van buurman en ´dochter-club´ FC Dordrecht.


Henk, die afgelopen vrijdag 60 jaar werd, hield er een feestje voor familie en bekenden vanwege het bereiken van de ´zes kruisjes´. De onderscheiding werd hem opgespeld door oud-voorzitter Ger Hüsen van DFC. Die zei tijd tekort te komen om alle vrijwilligerswerk van Henk voor DFC te kunnen opsommen. Behalve speler was die onder meer voorzitter van het jeugdbestuur, de kantinecommissie en sinds enige tijd ook van de evenementencommissie.


Henk – die in Leiden is geboren en na enkele jaren in Vlaardingen te hebben gewoond (,,Ik speelde daar bij VFC´´) in 1964 naar Dordrecht verhuisde en meteen lid van DFC werd – verrichtte ook tal van ander vrijwilligerswerk. Velen kennen hem bijvoorbeeld als stand-in voor Sinterklaas die hij – als de echte goedheiligman het te druk had – steeds eminent verving bij DFC.


De Gouden Speld van Verdienste is binnen DFC-kringen een uiterst zeldzame onderscheiding, aldus Ger Hüsen. Het aantal leden met deze vorm van waardering is op een hand te tellen. Heel wat uitgenodigde DFC-vrijwilligers waren getuigen van de speld-uitreiking.


In de onderwijswereld heeft Henk, die leraar aardijkskunde is –  geograaf dus –  ook een indrukwekkende conduitestaat opgebouwd. Hij was ook actief in het (onderwijs)vakbondswerk.
Gesloten voor reacties